Aquest dilluns 30 de setembre s’ha inaugurat oficialment a Sant Boi la botiga del projecte Aliments Solidaris. L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch; la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté; el diputat delegat de Benestar, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona Josep Oliva; i la tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania de l’Ajuntament de Sant Boi, Lluïsa Moret.

L’alcalde, Jaume Bosch, ha destacat la tasca conjunta entre institucions i entitats per «oferir un servei digne a les famílies en una situació extrema com la que estem vivint» i el paper dels voluntaris com «un esforç que no té preu».

La consellera de la Generalitat, Neus Munté, ha fet un reconeixement a «les administracions locals, els serveis socials de les quals han d’afrontar situacions tan difícils» i va agrair a «entitats i voluntaris la seva generositat perquè entre tots cal continuar treballant per regenerar l’economia i evitat l’exclusió social».

El diputat delegat de Benestar de la Diputació, Josep Oliva, s’ha referit a «la bona tasca dels voluntaris i els Serveis Socials de Sant Boi».

Els representants de les entitats que col·laboren en el projecte han destacat la importància de la botiga com «una gran millora de l’atenció a les persones que ho necessiten».

________________________________________­____________

L’establiment va obrir les portes al passat dia 17 de setembre al carrer de Dídac Priu, núm. 10 de Sant Boi. La botiga és, a partir d’ara, el punt de distribució d’aliments per a les famílies de Sant Boi que necessiten ajuda per cobrir les seves necessitats bàsiques. Més de 100 persones col·laboren amb la botiga com a voluntàries.

L’Ajuntament i les entitats del Banc d’Aliments de Sant Boi (Càritas, Ajut al 4t Món i esglésies evangèliques Llibertat i Rey de Reyes) han apostat per aquesta nova fórmula de distribució d’aliments. L’obertura de la botiga pretén ajudar a regular i dignificar l’atenció a les famílies, que hi rebran els aliments en un espai ben condicionat, sense haver de fer cues i podent escollir els productes de primera necessitat que els facin falta mitjançant un sistema de punts assignats pels Serveis Socials Municipals.

L’augment progressiu de la demanda del Banc d’Aliments a causa de la crisi econòmica ha portat l’Ajuntament i les entitats a treballar de manera cada cop més coordinada. Amb aquest objectiu, l’any 2010 es va crear la Taula Local de Distribució d’Aliments, que permet optimitzar el funcionament del circuit de distribució i unificar els criteris que determinen quines famílies poden optar a aquest servei.

________________________________________­____________

COM FUNCIONA?

Accés al servei
Els Serveis Socials de l’Ajuntament, d’acord amb els criteris consensuats amb les entitats en el marc de la Taula Local de Distribució d’Aliments, determinen quines famílies necessiten el suport del Banc d’Aliments

Punts per bescanviar
El suport es tradueix en una determinada quantitat de punts bescanviables per productes alimentaris bàsics a la botiga del projecte Aliments Solidaris

Factors de puntuació
El número de punts varia en funció de factors com els ingressos, el nombre de membres de la unitat familiar i si en aquesta hi ha o no hi ha infants

Horaris d’obertura
La botiga obre els dimarts, dijous i divendres al matí (de 9.30 a 12.30 h) i els dimecres i i dijous a la tarda (de 16 a 19 h)

Aliments bàsics i productes frescos
Els productes oferts són majoritàriament aliments bàsics i saludables: pasta, arròs, llegums, farina, oli, llaunes de conserva… També hi haurà, més puntualment, fruites i verdures, ous, carn de pollastre o peix

Acreditació
Per accedir al servei cal acreditar documentalment el dret a l’ajuda prescrit pels Serveis Socials Municipals

________________________________________­_____________

QUI HI PARTICIPA?

L’AJUNTAMENT i les entitats del Banc d’Aliments (Càritas, Ajut al 4t Món i esglésies evangèliques Llibertat i Rey de Reyes) impulsen el projecte Aliments Solidaris
Més de 100 PERSONES VOLUNTÀRIES col·laboren amb la botiga
L’empresa Naeko ha cedit un magatzem; Leroy Merlin, les prestatgeries i els carretons; la Fundació Ordesa, productes d’alimentació infantil
La Fundació Banc del Aliments proporciona la majoria dels aliments (recaptes i aportacions de les entitats)
Els supermercats Alcampo, Caprabo i Condis i el forn Panet fan aportacions setmanals d’aliments
La Creu Roja i diverses entitats esportives i escoles, entre altres, també fan campanyes puntuals de recollida
Mercabarna, els mercats municipals, la Cooperativa Agrària Santboiana i alguns supermercats donaran productes frescos

Fuente original: Canal de Youtube de l’Ajuntament Sant Boi.